top of page

De weekendschool

Word je allerbeste zelf!

Weet jij al wat je later wilt worden?

De Weekendschool is een extra kans voor kinderen om te leren over wat ze later kunnen worden, een school voor de toekomst!

Bij ons leer je op zondag over beroepen. Gastdocenten geven les, dat zijn mensen zoals een dokter, advocaat, journalist, brandweer, computerprogrammeur, ondernemer en nog veel meer.


Zij vertellen over hun beroep maar ze doen nog veel meer; ze laten de kinderen ook ervaren wat het is om een rechter te zijn of dokter. Hoe weet je nou of een beroep goed bij je past? Door het zelf te mogen ervaren. 

Voor wie is de Weekendschool?

Leerlingen kunnen starten als ze in groep 7 zitten.
De lessen worden gegeven in de leslokalen van het Summa College Zorg en Welzijn op de Karel Martelweg 2 in Eindhoven.

Soms hebben we ook les op een andere locatie. 
De lessen zijn 30 keer per jaar op zondag van 11.00 – 14.30 uur, in de schoolvakanties is er bij ons ook geen les.

Wat leren kinderen op de Weekendschool?

Wij richten ons op Eindhovense kinderen die dromen over een toekomst waarin ze kunnen worden wat ze willen. Iedere zondag bieden we hen een gratis educatief traject aan. 

Anders dan op een gewone school brengen wij onze leerlingen iedere zondag in contact met gastdocenten met een passie voor hun vak. Zij geven de leerlingen een inkijkje in hun beroep. Zo maken onze leerlingen kennis met verschillende vakgebieden, verruimen ze hun perspectief, oefenen ze met nieuwe vaardigheden en breiden ze hun woordenschat uit.

Lela leerjaar 1 (10 jaar)

"We kregen zondag les van een piloot. Ik wilde eerst graag stewardess worden, maar ik heb op de Weekendschool geleerd dat meisjes ook piloot kunnen worden."

Je allerbeste zelf worden

Hoe doe je dat? Je leert en onthoudt het meest wanneer je ergens plezier in hebt. Op de Weekendschool zitten de kinderen niet stil, maar mogen ze een beroep of thema zelf ervaren. In 2,5 jaar maken de leerlingen kennis met verschillende thema's zoals; Recht, Journalistiek, Geneeskunde, Ondernemerschap, Wetenschap en Techniek etc. Samen met de gastdocent gaan ze aan de slag, in het klaslokaal, maar ook op locatie. Zo bezoeken we het gerechtsgebouw, de 2e kamer in Den Haag, het Catharina ziekenhuis, de Makerfaire, de Dutch Design Week en nog veel meer inspirerende plekken. 

(Rayan 11 jaar)

“Ik wil heel graag advocaat worden. Bij de lessen Recht vertelde de officier van justitie dat je als je boven de 12 jaar bent , je een echte rechtszaak mag gaan bekijken in de rechtbank. Ik wist dit niet, dus heb ik meteen tegen mijn moeder gezegd: daar gaan we naar toe."

De Weekendschool, gratis toegankelijk voor iedereen

De Weekendschool vraagt de deelnemende gezinnen geen financiële bijdrage. Dat betekent dat we een beroep doen op sponsorgelden. De Weekendschool Eindhoven wordt gefinancierd door het bedrijfsleven, goede doelenfondsen, gemeente Eindhoven, serviceclubs en particuliere gevers. 

weekendschool-040 wit randje.png
filmpje
2021-10-17 Trudo Weekendschool Eindhoven 119.jpg
bottom of page